COVID-19: Circa 12.000 de elevi şi părinţi cer anularea Bacalaureatului
4 aprilie, 14:50
2 159
0
COVID-19: Circa 12.000 de elevi şi părinţi cer anularea Bacalaureatului
4 aprilie, 14:50
2 159
0

Aproximativ 12.000 de elevi şi părinţi cer anularea examenului de Bacalaureat, în contextul pandemiei de COVID-19, care a dus la sistarea procesului de învăţământ.

Foto: ziuadeazi.ro

Ei solicită ca diplomele absolvenţilor să fie validate după modelul olandez, adică în baza notelor obţinute în anii de liceu, transmite Știri.md cu referire la publika.md

Petiţia online, prin care se solicită anularea examenului de BAC, a fost lansată în data de 25 martie. Ministrul Educaţiei, Igor Şarov, declară că Bacalaureatul ar putea avea loc în mod tradiţional, DOAR dacă elevii vor reveni pe băncile şcolii până în data de 20 mai. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, autorităţile iau în calcul mai multe scenarii. O decizie în privinţa modului de desfăşurare a BAC-ului va fi luată până la finele săptămânii viitoare. Totuşi, autorităţile exclud organizarea online a examenelor.

"Eu exclud totalmente varianta organizării online a examenelor, fiindcă sunt mai multe riscuri în primul rând nu suntem pregătiţi pentru o asemenea variantă şi într-o perioadă scurtă oricât de optimişti am fi, nu este organizarea acestora", a zis Igor Şarov, ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

Acum câteva zile, preşedintele Igor Dodon a declarat, în studioul de la PRIME, că examenul nu poate fi anulat.

"- Eu consider că examenele trebuie susţinute

- Când?

- Chiar dacă vor fi mai târziu pentru că trebuie să trecem curriculum, trebuie să trecem programul şcolar. Dacă va fi mai târziu, dar la sigur va fi mai târziu ca în anii precedenţi, trebuie să avem discuţii cu instituţiile superioare de învăţământ ca să facă mai târziu înmatricularea", a spus Igor Dodon, şeful statului. 

Responsabilii din Educaţie urmează să ia o decizie şi în ceea ce priveşte examenele de evaluare naţională de la clasa a 4-a şi a 9-a. Natalia Grâu, secretarul de stat la Ministerul Educaţiei, ne-a declarat recent că nici acestea nu vor fi anulate. Termenul în care instituţiile de învăţământ vor rămâne închise a fost extins până în 15 mai, atât timp cât va dura starea de urgenţă.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter