26 martie, 15:56
545
1
COVID-19: Chișinăul solicită Tiraspolului să nu politizeze situaţia
26 martie, 15:56
545
1

Biroul Politici de Reintegrare îndeamnă autorităţile Transnistriei să nu politizeze situaţia privind importul de medicamente şi să respecte procedurile necesare.

Foto: agora.md

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la un comunicat al instituţiei, Biroul a respins reproşurile Tiraspolului privind zăbovirea maşinilor cu medicamente pentru Transnistria, menţionând că face tot posibilul pentru a asigura locuitorii din stânga Nistrului cu toate cele necesare, transmite Știri.md.

Biroul aminteşte că Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (AMED) este obligată să asigure eficienţa şi inofensivitatea medicamentelor. 

Pentru examinarea solicitărilor agenţilor economici ce operează în regiunea transnistreană există o procedură accelerată, de 3-5 zile lucrătoare, în funcţie de volumul solicitat de mărfuri, precum şi cu transmiterea documentaţiei necesare către AMED, în prealabil.

"În cazul în care documentele necesare sunt depuse în prealabil, nu poate fi vorba de nicio întârziere. Partea transnistreană nu trebuie să politizeze această situaţie, ci să informeze agenţii economici interesaţi despre procedurile clare, pentru a nu acuza ulterior Chişinăul", a spus vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter