main logo
756

COVID-19: Alte șase cazuri de Kraken, confirmate în Republica Moldova

Șase noi cazuri de infecție cu noua tulpină a virusului SARS-CoV-2, numită Kraken, au fost confirmate în Republica Moldova.

COVID-19: Alte șase cazuri de Kraken, confirmate în Republica Moldova

Despre aceasta a anunțat Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP), transmite Știri.md.

Astfel, opt bărbați și opt femei au fost detectați cu varianta Omicron, iar șase dintre aceștia au fost confirmați cu sublinia XBB.1.5 (neoficial numită Kraken).

Probele au fost selectate din diferite regiuni ale țării (mun. Chișinău, raioanele Anenii Noi, Călărași, Ceadâr-Lunga, Dondușeni, Ialoveni, Nisporeni, Orhei, Rezina, Strășeni), din mediul rural și urban.

Rezultatele secvențierii sunt integrate în Sistemul național de supraveghere și partajate în GISAID EpiCov – baza de date internaționale (www.gisaid.org).

Menționăm că, la nivel mondial, rezultatele secvențierii virusului SARS-CoV-2, pentru probele colectate până la 28.02.2023, denotă că sublinia XBB.1.5 este dominantă, cu o pondere de 37% din numărul total de secvențieri realizate. Pentru probele colectate în perioada 31.01.2023 - 28.02.2023, în Europa, ponderea subvariantei XBB.1.5 este de 28%, în Asia - 7%, în Africa - 65%, iar în America de Nord - 62%.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării