main logo
341

Cotidianul The New York Times intră în grevă din cauza salariilor

O premieră în 40 de ani - The New York Times intră în grevă din cauza salariilor.

Cotidianul The New York Times intră în grevă din cauza salariilor

Peste 1.000 de angajaţi ai prestigiosului cotidian american The New York Times au început o grevă la miezul nopţii de miercuri spre joi din cauza unui conflict salarial, o premieră pentru acest ziar în ultimii 40 de ani, potrivit sindicatului său, transmite Știri.md cu referire la dcnews.ro.

Jurnalişti şi alţi angajaţi ai influentului cotidian newyorkez, care de multe ori stabileşte agenda ştirilor americane şi internaţionale, au decis să îşi înceteze activitatea pentru 24 de ore după eşecul negocierilor privind salariile şi contractul colectiv de muncă.

Conform acestei organizaţii, unul dintre punctele diferendului constă în refuzul conducerii ziarului de a creşte salariile angajaţilor într-un context naţional şi mondial marcat de creşterea inflaţiei.

"Peste 1.100 de angajaţi de la The New York Times şi-au încetat de acum munca, o premieră în ultimele patru decenii prin prisma acestui grad de amploare", a anunţat pe Twitter aceeaşi organizaţie sindicală.

Greva nu ar trebui să împiedice apariţia numărului de vineri al acestui cotidian. Un articol publicat pe site-ul The New York Times precizează că "în timpul grevei, angajaţii care nu sunt membri de sindicat şi se află în sala de redacţie vor fi în mare parte responsabili pentru producţia ştirilor".

Un protest în faţa sediului general al cotidianului american, situat în centrul cartierului Manhattan, este programat în jurul orei 18:00 GMT.

O purtătoare de cuvânt a ziarului a declarat într-un comunicat că negocierile salariale nu au eşuat şi că este "dezamăgitor că (angajaţii) recurg la acţiuni extreme în condiţiile în care nu am ajuns într-un impas".

Sindicatul a reacţionat spunând că membrii săi "vor să procedeze în aşa fel încât să existe cea mai bună redacţie pentru toţi".

Presa scrisă americană, într-o vreme înfloritoare şi prestigioasă, a avut de suferit, la fel ca toate companiile mass-media de anvergură, din cauza pandemiei de COVID-19 şi este afectată în prezent de inflaţie. 

 

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării