main logo
7828

Coșmarul unor locatarii care trăiesc într-un bloc nou din Chișinău

Dat în exploatare acum un an, un bloc din Capitală și acum le dă bătăi de cap locatarilor.

Coșmarul unor locatarii care trăiesc într-un bloc nou din ChișinăuColaj: știri.md

Oamenii se plâng de mai multe probleme, acuzând firma de construcție că a montat sisteme de aprovizionare cu apă și curent electric, ce nu fac față unui număr atât de mare de apartamente, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md

Nici facturi nu primesc pentru că achită companiei. De cealaltă parte, reprezentanţii firmei au menționat că încă puțin și neregulile vor fi înlăturate.

„Lumina este doar temporară pentru conectarea blocului, nu pentru a trăi locatarii. Un an jumătate, apa a fost conectată ilegal. De unde a fost furată? De la Apă Canal. S-au conectat de la strada principală. Nu este oficial. Nu este niciun contor. Nu avem facturi. Suntem gata să achităm, doar în cazul în care compania își va îndeplini obligațiile contractuale”, a spus un locatar .

”Pentru apă nu ne vin facturi. Contorul e conectat pe compania Imobil Construct. Lumina nu știm pe cine. Iată un cablu pe stâlp și atât. Achitați facturi? Nu ne vin facturi. Vrem să fie tot oficial. Să achităm la Union Fenosa nu Imobil Construct”, a spus un alt locatar.

Totodată, locatarii mai spun că nici sistemul de canalizare nu este prevăzut pentru un număr atât de mare de apartamente. Astfel, se trezesc de multe ori cu subsolul blocului inundat, acolo unde se scurge și apa de la ploaie. Șuvoaiele ajung și la cablurile electrice, existând riscul unei electrocutări.

”Țeava s-a spart. A curs apă și în garaj. L-am chemat să înlăture neajunsul. A săpat, dar a lăsat așa. În subsoluri e dezastru”, a spus un locatar.

Locatarii mai sunt deranjați și de starea drumului de acces la bloc, dar și de pavajul din curte.

”Până la ziua de astăzi avem trecute pe foaie, unde este ștampila companiei – conectarea blocului la rețeaua de lumină, schimbarea ușii de la intrare, reparația drumului în fața blocului și corectarea pavajului. Toată apa vine în subsol”.

Unul din reprezentanții companiei a precizat pentru TV8 că blocul a fost dat în exploatare conform tuturor normelor corespunzătoare, însă aceste probleme ar fi apărut pe parcursul anului. Totodată, fondatorul firmei dă vina pe subantreprenorii care nu și-ar fi făcut bine treaba.

”Noi am muncit și am depus efort la maximum. S-a ajuns că un subantreprenor, care are contract de colaborare, nu și-a îndeplinit obligațiunile sută la sută. Ceva a mai scăpat din vedere. Ne străduim să soluționăm”, a explicat fondatorul companiei Nicolae Temercan.

Bărbatul a mai explicat și de ce locatarii nu achită direct furnizorilor de apă și de energie electrică.

”Prima cauză. La apă nu-i proprietar Apă Canal, dar e SRL Radu. Apă Canal ne-a spus să luăm permisiunea de la SRL Radu. Cu lumina – pentru alimentare, cu lumină trebuie de tras un fir suplimentar. Am convenit să facem cu cineva împreună un fir comun”.

Blocul, cu 24 de apartamente, de pe stradela Andrei Doga, a fost dat în exploatare în 2018.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării