main logo
735

Coșmarul unor familii din Capitală: Apartamentele, pline cu apă și mucegai

Mai multe familii din Capitală sunt disperate, pentru că, după fiecare ploaie, apartamentele lor se umplu cu apă și mucegai.

Coșmarul unor familii: Apartamentele, pline cu apă și mucegai

Și asta din cauza mansardelor lăsate de izbeliște. Oamenii spun că nu pot da de cei care s-au ocupat de construcții, așa că s-au plâns la Primărie, dar degeaba, transmite Știri.md cu referire la protv.md.

Autoritățile strâng din umeri și spun că nu sunt obligați să se implice.

Acest bloc cu patru etaje de pe strada Minsk din Capitală stă de zece ani cu mansarda construită pe jumătate.

Iar locatarii spun că viața lor s-a transformat într-un chin. Valentina Samson locuiește la etajul patru și susține că în toți acești ani, după o ploaie mai serioasă, șiroaiele de apă au curs pe pereți, iar mucegaiul era peste tot.

Sistemele de ventilare și rețelele termice din acest bloc au început să cedeze odată cu pornirea construcției. Femeia spune că în 2016 a stat toată iarna fără încălzire.

Iar anul trecut, fiica sa a venit de la Moscova și, cu ajutorul ei, a făcut reparație în apartament și a izolat acoperișul. 

Pereții din scară sunt într-o stare jalnică, iar de pe tavan cad bucăți de tencuială.

Locatarii susțin că uneori, după ce plouă, apa ajunge până la etajele de jos. Oamenii sunt disperați, mai ales că antreprenorul care s-a ocupat de construcția mansardei a dispărut fără urmă, iar autoritățile nu s-au implicat până acum. 

Aceleași probleme le are și familia Varnița care locuiește pe strada Sucevița. Mansarda, care a început să fie construită acum șase ani, a fost lăsată descoperită și le plouă în apartament. Dormitorul arată de parcă ar fi un subsol.
Bărbatul, care locuiește cu soția și fiica sa, spune că s-a adresat la primărie, dar i s-a dat de înțeles că trebuie să găsească bani și să izoleze acoperișul, până se vor găsi soluții.

Problema mansardelor nefinisate a fost discutată, din nou, la primărie, însă nici de această dată autoritățile nu au venit cu soluții concrete.

Totuși, referitor la cea de pe strada Minsk, viceprimarul Nistor Grozavu spune că în curând lucrările vor fi reluate.

Totodată, Grozavu susține că lucrările de construcție la mansardele care sunt la balanța Direcției Locativ Comunale, vor fi duse până la capăt, însă fără a preciza o dată.

Iar primarul interimar afirmă că autoritățile nu au nicio obligație față de oameni, deși construcția mansardelor a început cu acordul primăriei.

Autoritățile nu știu exact câte mansarde lăsate de izbeliște sunt în oraș, dar presupun că ar fi vorba de 20.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării