3 790
0
Corupție la examenele auto din Dondușeni: Suspecții riscă 5 ani detenție
3 790
0

Aproximativ 7.000 de euro au reușit să câștige un grup de persoane de la „clienții” care solicitau de la acestea ajutor la examenele auto.

Un locuitor al raionului Dondușeni a fost deferit justiției pentru 19 episoade de trafic de influență. Împreună cu acesta, pe banca acuzaților vor compărea încă trei persoane, printre care: președintele filialei Ocnița a Asociației Obștești Uniunea Conducătorilor Auto, care, de comun cu doi maiștri de instruire practică din subordine, sunt învinuiți de confecționarea documentelor oficiale false, transmite Știri.md.

Potrivit informației, în intervalul lunilor februarie – mai 2019, cei 4 suspecți au reușit să acumuleze de la 19 cursanți circa 7.000 de euro, pentru a interveni pe lângă membrii Comisiei de examinare din cadrul Secției de Înmatriculare a Transportului și Calificare a Conducătorilor Auto din Ocnița.

Potențialii șoferi trebuiau să achite sume cuprinse între 350 - 500 de euro pentru serviciile prestate.

Astfel, „clienții” primeau asigurări că promovează cu succes probele examenului pentru obținerea permiselor de conducere de categoria ”B” și ”C”.

În cadrul aceleiași cauze penale este învinuit și președintele filialei Ocnița a Asociației Obștești Uniunea Conducătorilor Auto, care, de comun cu doi maiștri de instruire practică din subordine, au falsificat o serie de acte care confirmau școlarizarea unei persoane pentru susținerea cu succes a examenului auto de categoria ”C”. Acest lucru s-a întâmplat chiar dacă ”beneficiarul” nu a frecventat orele de curs și nu a fost prezent la examenul intern.

Pentru aceste infracțiuni legislația prevede până la 5 ani închisoare.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter