main logo
67900

Bărbat revenit din Italia la Glodeni, internat forțat cu ajutorul Poliției

Un bărbat din Glodeni, recent revenit din Italia, s-a prezentat la medicul de familie cu simptome de COVID-19, însă a refuzat să fie internat și a plecat liniștit prin locurile publice din localitate.

Bărbat venit din Italia la Glodeni, internat forțat cu ajutorul Poliției

Despre acest lucru a anunțat președintele raionului, Ion Cojocari, care susține că bărbatul a fost preluat forțat de medici și polițiști, transmite Știri.md.

"Această postare este despre responsabilitate civică, în special pentru moraliștii care pun responsabilitățile în lupta cu virusul COVID-19 exclusiv pe umerii autorităților.

Voi vorbi despre 2 cazuri reale petrecute în raionul Glodeni, unde iresponsabilitatea unor cetățeni este inexplicabilă:

1. Unul din pasagerii (locuitor al raionului Glodeni) cursei Milano-Chișinău, fiind anterior informat despre necesitatea de a se izola la domiciliu pe un termen de 14 zile, astăzi a fost depistat deplasându-se liber prin orașul Glodeni. 

E clar că, venind la Glodeni din localitatea de baștină, a contactat cu mai multe persoane, astfel punând în pericol sănătatea unui număr neștiut de persoane.

2. Un alt cetățean al raionului Glodeni, recent revenit din Italia, adresându-se la medicul de familie din localitate, prezenta simptome asemănătoare virusului COVID-19. 

Medicul imediat a acționat conform instrucțiunilor, totodată explicând pacientului despre necesitatea spitalizării într-o instituție Medico-Sanitară specializată la Chișinău. 

Pacientul absolut iresponsabil, a neglijat cerințelor medicilor și a refuzat categoric transportarea și internarea în instituția Medico-Sanitară specializată, deplasându-se la domiciliu. 

Mai mult ca atât, ulterior a continuat deplasarea prin localitate în locuri publice, contactând cu un număr mare de persoane, punându-le sănătatea în pericol.

Într-un final, cu intervenția poliției (echipați corespunzător), persoana respectivă a fost urcată în ambulanță și transportată la Instituția Medico-Sanitară specializată din Chișinău pentru investigații.

În concluzie, stimați Cetățeni, în asemenea situații responsabilitatea este comună a noastră a tuturor, anume acum trebuie să dăm dovadă de vigilență, precauție, responsabilitate și bună credință", a scris Cojocari.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării