main logo
946

Coronavirus: Ala Nemerenco critică dur guvernarea pentru măsurile luate

Fostul ministru al Sănătăţii, Ala Nemerenco, a criticat guvernarea pentru măsurile luate împotriva pericolului de coronavirus în Moldova.

Coronavirus: Ala Nemerenco critică dur guvernarea pentru măsurile luateFoto: știri.md

Potrivit agenţiei Infotag, ea a menţionat pe reţelele sociale că la şedinţa Comisiei extraordinare de sănătate publică "a sunat mai des ce trebuie de făcut, dar nu ce s-a făcut sau se va face", transmite Știri.md.

"Jumătate din timp a fost dedicat citirii la o sumedenie de definiţii. Subiectele cele mai importante, pe care trebuie să le abordeze statul, au rămas pierdute undeva printre definiţii şi cum ne ştergem nasul. Membrii comisiei au mai oferit câteva cifre despre circulaţia pasagerilor, unii miniştrii ne-au asigurat că "toţi sunt cu de toate dotaţi" şi că "nu este niciun motiv de îngrijorare", şi-au mulţumit unii altora pentru muncă asiduă şi cam atât", a scris ministrul.

Ea a menţionat că nici nu a auzit răspuns la întrebarea "care este suma alocată suplimentar în decizia citită pentru acţiunile de prevenire şi combatere a infecţiei Covid-19".

Nemerenco a îndemnat cetăţenii "să nu intre în panică", "să iasă din casă numai la strictă necesitate, să respecte igiena personală, să evite locurile aglomerat şi să asculte recomandările medicilor".

"Şansele că coronavirusul ne va ocoli sunt minime, la cât de mulţi conaţionali avem în Italia (unde s-a produs un focar de îmbolnăvire). Dar sperăm că se încălzeşte afară, căci cercetările au demonstrat că, odată cu creşterea temperaturii, scade rezistenţa virusului", a remarcat Ala Nemerenco.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării