main logo
11587

Dezvăluirea lui Corneliu Botgros: Mama a fost operată de 3 ori în 7 zile

S-a retras în culisele nemuririi. Cunoscuta artistă de muzică populară Lidia Bejenaru, soția lui Nicolae Botgros, a decedat în această dimineață, fiind răpusă de cancer la vârsta de 68 de ani.

Dezvăluirea lui Corneliu Botgros: Mama a fost operată de 3 ori în 7 zileFoto: Facebook.com

Informația ne-a fost confirmată de către fiul interpretei, Corneliu Botgros, transmite Știri.md cu referire la Tv6.md.

Corneliu Botgros, violonist Orchestra de muzică populară ,,Lăutarii”: „A avut probleme la colon, cancer, și în urma operațiilor nu și-a mai revenit, nu știu exact cauza, probabil inima. Ea a fost operată de 3 ori timp de o săptămână”.

Anunțul despre deces a fost făcut de către directorul Palatului Național, Andrei Locoman. "Ziua de 26 iulie va rămâne una tristă pentru muzica populară. Lidia Bejenaru-Botgros, solistă de o viață a Orchestrei ,,Lăutarii” și-a încheiat spectacolul vieții pe pământ.

S-a retras în culisele veșniciei, dar va fi petrecută cu aplauze și flori, așa cum era întâmpinată de admiratori pe scenele mari timp de 45 de ani", a scris Locoman pe o rețea de socializare. 

Interpreta s-a născut la 3 mai 1953 la Țiplești, raionul Sângerei. A fost solistă în orchestra „Mugurel”, iar din 1978 a cântat în orchestra „Lăutarii”, alături de soțul său, Nicolae Botgros. Recent, cuplul a sărbătorit 50 de ani de căsnicie.

Soții au un fiu, vioristul Corneliu Botgros. Lidia Bejenaru și-a scris muzica și textele pentru majoritatea cântecelor din repertoriu.

Primul și singurul disc al interpretei, întitulat „M-a cuprins un dor de mamă”, a apărut după 20 de ani de activitate scenică a artistei.

Citește și: Doliu în muzică: A decedat Lidia Bejenaru, soția lui Nicolae Botgros

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării