11304
2
Copleșită de sărăcie, o familie cu 5 copii din Hâncești are nevoie de ajutor
11304
2

O familie cu 5 copii din raionul Hâncești are nevoie de ajutorul oamenilor cu suflet mare.

Foto: caritate.md

Este vorba despre familia Mancaș, locuitori ai satului Drăgușenii Noi, raionul Hâncești, au rămas pe drumuri după ce casa în care stăteau a fost mistuită aseară de flăcări, transmite Știri.md.

Fundația de caritate "Caritate.md" și-a propus să adune pentru această familie 15.000 de euro.

La moment au fost donați doar 4.215 euro.

"Acum, familia respectivă se înghesuie într-o anexă de vară cu suprafaţa de câțiva metri pătrați, care are şi geamurile sparte în urma incendiului. Mama copiilor, Elena Mancaș, povestește că, după ce a revenit de la Hâncești, unde cumpărase toate cele necesare elevilor pentru școală, a mers în câmp, să-i dea o mână de ajutor soţului ei. Acolo au şi primit vestea cea proastă.

Tatăl copiilor, Nicolae Mancaş, afirmă că avea de gând să meargă la muncă peste hotare pentru un trai mai bun, însă flăcările i-au mistuit toţi bani agonisiți și actele. Cei cinci copii au rămas doar cu hainele de pe ei, iar trei dintre aceştia, care sunt elevi, nu au putut merge la școală din acelaşi motiv," notează Caritate.md.

Cei care doresc să contribuie pentru a ajuta această familie o pot face accesând acest link.

Știri.md amintește că și șeful statului, Igor Dodon, împreună cu Prima Doamnă a țării, Galina Dodon, au lansat o campanie de colectare de fonduri pentru procurarea unei locuințe pentru această familie.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter