main logo
10535

Copil ucis de o tânără care avea grijă de el: Detalii despre mamă

Oamenii legii au descoperit o crimă excepțional de gravă. Un copil de aproape 2 ani a fost ucis de o tânără în grija căreia a fost lăsat de mama lui.

Copil ucis de o tânără care avea grijă de el: Detalii despre mamăFoto: știri.md

Tragedia s-a produs în acest weekend. Oamenii legii fiind alertați pe 30 octombrie, în jurul orei 17:30. Apelul a fost efectuat de către mama copilului, transmite Știri.md.

"Inițial era vorba despre dispariția unui copil de 1 an și 10 luni. Au fost alertate serviciile polițienești pentru a stabili circumstanțele dispariției.

Astfel, a fost stabilit că dispariția a avut loc într-un alt apartament decât cel menționat de mamă.

Pe data de 27 octombrie, copilul a fost lăsat temporar la o cunoștință a mamei, aceasta fiind implicată la o muncă temporară. Inițial, Poliția a fost anunțată că copilul a fost preluat de rude, această versiune a fost verificată și s-a constatat că copilul nu a fost preluat de aceste persoane", a declarat Iurie Podarilov, șeful Inspectoratului General al Poliției.

În cele din urmă, oamenii legii au constatat că a avut loc o crimă. A fost identificat și locul unde a fost aruncat corpul copilului.

Omorul a fost săvârșit de o bonă de 19 ani, preliminar în comun cu concubinul său. Cei doi au fost reținuți.

"Cu regret am stabilit că situația de risc în care se afla copilul în familia mamei era cunoscut de mai mult timp. Poliția de mai multe ori a aplicat măsuri de sancționare asupra mamei, răspundere contravențională pentru educare necorespunzătoare. Au mai fost efectuate sesizări către autoritățile specializate în domeniu", mai spune Podarilov.

Reprezentantul Procuraturii a menționat că în cazul în care vina suspecților va fi dovedită, ei riscă 15-20 de ani de închisoare sau detenție pe viață.

Totodată, celor doi suspecți li se va verifica starea psihologică.

Potrivit șefului IGP, în primele 9 luni ale anului 2021 au fost înregistrate 628 de cazuri de dispariție a copiilor, dintre care 3 cazuri de deces.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării