main logo
6141

Copil legat de pat în secția pediatrie din Bălți. Șef de secție: Așa e bine

Condiții greu de imaginat la spitalul din Bălți. În secția de pediatrie de acolo au fost surprinse imagini, în care apare un copil care stă culcat într-un pat vechi și este prins de mâini și cap, cu niște dispozitive medicale artizanale.

Copil legat de pat la spitalul din Bălți. Șef de secție: Așa e bine

Medicii spun că, de fapt, aceste condiții ar fi numai bune pentru un tratament...eficient, transmite Știri.md cu referire la protv.md.

Aceste imagini au fost surprinse de un părinte, care și-a internat copilul la spitalul din Bălți în secția de traumatologie.

Băiețelul apare în fotografii, culcat într-un pat vechi, care stă pe niște bucăți din lemn. Mai mult, este prins de cap și mâini cu niște dispozitive medicale artizanale. Nu este nimic ieșit din comun, ne-au spus responsabilii de la spital. 

Ala Condrea, Șeful secției primiri urgente: „Părinții nu înțeleg că așa e bine. Da, este vechi, dar este importantă poziționarea corectă“.

Când am intrat în salon, bucățile de lemn nu mai erau acolo, la fel și anexele artizanale. Doctorii ne-au spus că acestea au fost duse în depozit și au refuzat să ni le arate.

Mai mult, podeaua și pereții din salon sunt jerpeliți, iar mobilierul vechi. Asta deși secția de chirurgie și traumatologie din cadrul departamentului de pediatrie este singura din spitalul din Bălți. Doctorii s-au grăbit să ne ducă în secțiile proaspăt renovate, afirmând că situația nu este atât de gravă precum pare.

Unii părinți susțin că și-ar fi dorit condiții mai bune în spital.

„Condițiile sunt așa cum sunt. Clădirea este veche. Trebuie să păstrăm măcar asta, pentru că mai rău nici nu se poate“.

„Desigur că nu este atât de frumos. Totul a rămas de pe timpurile sovietice. Aș fi vrut să fie condiții mai bune. Cearșafurile, păturile. Medicii sunt buni“. 

„Eu cred că trebuie de apelat la granturi, pentru a construi spitalul după standarde europene“. 

Cei din administrația spitalului ne-au mai spus că asemenea paturi există în secția de traumatologie încă de când aceasta a apărut și de atunci nu au mai fost schimbate. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării