main logo
7675

Copil din Moldova, bătut de o profesoară la grădiniță: M-a apucat de gât și de păr

Daniel (prenume modificat) are șase ani, frecventează grădinița nr. 108 din sectorul Râșcani al capitalei.

Copil din Moldova, bătut de o profesoară la grădiniță: M-a apucat de gâtFoto: cdn.statically.io

Într-o seară, întorcându-se acasă, Daniel i-a spus mamei că nu-i mai place ora de muzică și că nu mai vrea să frecventeze activitățile muzicale din cadrul grădiniței, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

Conducătoarea muzicală a instituției l-ar fi strâns de gât, ridicat, după care l-ar fi apucat și de cap, și de păr…, i-a mărturisit acesta mamei.

Violența în instituțiile de învățământ preșcolar e un fenomen care nu ajunge însă în statisticile Ministerului Educației și nu poate fi demonstrat fără probe.

Zile la rând, ZdG a încercat să ia legătura cu educatoarea, Natalia Vîjîilă, precum și cu directoarea grădiniței, Tamara Fetco, dar acestea nu răspundeau la telefon.

Joi, 11 noiembrie am mers la grădiniță. Din cauza restricțiilor impuse de pandemie, nu ni s-a permis accesul în instituție. Am telefonat directoarea, dar din nou – nu a răspuns la telefon. Natalia Vîjîilă, într-un final a răspuns, însă discuția nu a durat prea mult. Imediat cum ne-am prezentat ca fiind jurnaliști de la ZdG, educatoarea a și închis telefonul.

Întreaga  investigație o puteți citi pe zdg.md.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării