main logo
861

Copiii refugiați din Ucraina vor frecventa grădinița din orașul Căușeni

Mai mulți copii refugiați din Ucraina, stabiliți în Căușeni, vor frecventa grădinița din oraș. Decizia a fost luată în cadrul ședinței convocate de Primăria Căușeni.

Copiii refugiați din Ucraina vor frecventa grădinița din orașul CăușeniFoto: simbol

Potrivit informațiilor, inițiativa a fost lansată cu susținerea Centrului de Drept al Avocaților și a managerilor instituțiilor preșcolare, transmite Știri.md.

Conducerea Primăriei Căușeni și managerii instituțiilor preșcolare au discutat despre posibilitatea înscrierii în grădinițe a unui număr mai mare de copii ucraineni. În prezent, o parte dintre aceștia frecventează instituțiile preșcolare din oraș, care sunt suprasolicitate. 

Participanții au convenit să deschidă în cadrul Grădiniței nr. 7 din Căușeni un grup mixt de micuți, cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani, cu predare în limbile rusă și ucraineană, în care să fie încadrați și copiii refugiaților. 

Experiența în cauză este aplicată în prezent la instituția preșcolară din localitatea Grigorievca. Metodologia de predare care se presupune a fi utilizată va asigura derularea procesului educațional în instituțiile preșcolare frecventate de către copiii refugiaților după Curriculumul din Ucraina.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării