main logo
609

Copiii lichidatorilor de la Cernobîl, la fel de bolnavi ca și părinții lor 

Copiii născuți după 26 aprilie 1986, cu părinți participanți la lichidarea consecințelor catastrofei atomice de la Cernobîl, în mare parte se confruntă cu probleme de sănătate similare celor ale părinților lor – legătură cauzală nerecunoscută la nivel oficial în R. Moldova, la fel ca și în alte state, cetățenii cărora au fost afectați de consecințele catastrofei nucleare.

Copiii lichidatorilor de la Cernobîl, la fel de bolnavi ca și părinții

Reprezentanții Asociației „Uniunea Cernobîl din Moldova” susțin că acest lucru se întâmplă deoarece autoritățile vor să evite eventualele cheltuieli ce ar putea interveni în urma recunoașterii faptului că descendenții lichidatorilor consecințelor avariei de la Cernobîl sunt, la rândul lor, victime ale acelei catastrofe, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

Ludmila Beșleagă, vicepreședinta Asociației „Uniunea Cernobîl din Moldova”, participantă la minimalizarea consecințelor acelui accident, a povestit pentru ZdG că radiația ionizată la care au fost supuse persoanele participante la lichidarea consecințelor avariei atomice este periculoasă anume prin faptul că are efecte nocive și peste două-trei generații, efectele genetice amplificându-se.

Citiți continuarea pe Zdg.md.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării