main logo
524

Copiii, în vizită la Brigada de Infanterie Motorizată Ştefan cel Mare

Au învăţat ce este o muniţie, au mânuit o armă şi au văzut cum se petrec luptele pe câmpul de război.

Copiii, în vizită la Brigada de Infanterie Motorizată Ştefan cel MareFoto: trm.md

Sute de copii din ţară au fost în vizită la Brigada de Infanterie Motorizată „Ştefan cel Mare” din Chişinău. Militarii le-au pus la dispoziţie picilor expoziţii de armament, tehnică militară şi le-au organizat o excursie în cazarma militărească, transmite Știri.md cu referire la Mesager.

Copiii au rămas surprinşi de cele văzute, iar cei mai curioşi au simţit pe propria piele cum e să fii militar.

„Văd totul de aproape, văd ghiozdanul cela că e tocmai lângă mine. Ai vrea să devii militar? Foarte mult”. „Mie mi-a plăcut tare cum au împuşcat soldaţii”. „Mie mi-a plăcut cel mai mult aici cum a împuşcat cu pistoalele. Cel mai interesant! Şi acuma ne uităm la diferite lucruri de la soldaţi. Foarte interesant”. „Echipamentele mi-au plăcut tare mult şi ce au găsit în pământ la muzeu: multe gloanţe, bombe”. „Ai vrea să devii militar pe viitor? -Nu! - De ce? - Pentru că mă tem să nu fiu împuşcat”, a spus copiii.

Bucatele sunt pregătite tot de militari. Pe timp de vară ostaşii gătesc în aer liber la un cuptor improvizat.

„Aici pregătim terci de mazăre, în celălalt facem carnea, sosul. Cum vă rânduiţi ca să faceţi mâncare? - Este un anumit grafic. Astăzi ei fac felul doi, mâine deja alţi bucătari. Aici e o nouă experienţă, aici nu e aceeaşi mâncare ca şi acasă sau undeva în restaurante”, a explicat caporalul Ion Noroc.

Militarii spun că armata îi face mai disciplinaţi şi îndeamnă toţi tinerii să facă serviciul militar.

„La orele şase ne trezim, la şase şi 10 - adunarea pe platou, desfăşurăm înviorarea de dimineaţă 40 de minute, apoi igiena personală. Îi indemn ca sa vină sa facă armata că o să vadă multe interesante, în primul rând deplasări, tactică”, a spus caporalul Dan Gonţa.

La brigada de Infanterie Motorizată „Ştefan Cel Mare” din Chişinău sunt încorporaţi 500 de militari. Durata serviciului este de un an.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării