main logo
785

Copiii familiei regale vor purta ținute fabricate în Moldova

Copiii prințului Wiliam și ai ducesei de Cambridge, Catherine, vor avea în garderobă costume naționale moldovenești.

Copiii familiei regale vor purta ținute fabricate în MoldovaCopiii familiei regale vor purta ținute fabricate în Moldova. Foto: Unica.md

După ce a îmbrăcat mai multe vedete de la noi precum formația „Tharmis” și Ludmila Bălan, acum în atelierul Elenei Ețcu sunt cusute hăinuțe pentru George și Charlotte. Acestea vor ajunge la Londra săptămâna viitoare. Inițiativa de a le dărui familiei regale aceste ținute aparține diasporei moldovenești din Marea Britanie.

Deși poate așterne pe pânză cele mai autentice ornamente ale portului popular, Elena Eţcu spune că pentru confecționarea ținutelor lui George și Charlotte a avut nevoie de o bună documentare.

„Au primit bunul acord al familiei regale, al ducelui William și a soției și ca probă au zis că ar fi de acord să îmbrace copiii. Ne-a luat un pic de timp până ne-am decis ce vrem. Noi am făcut un studiu. Ne-am uitat la culorile drapelului Angliei. Aici avem niște valuri de apă, lucru care caracterizează teritoriul Angliei. Am făcut mai multe probe”, a spus designerul, Elena Eţcu, citată de Canal2.

Elena Ețcu spune că pe ultima sută de metri a avut parte de o mare surpriză şi a schimbat piesele vestimentare pe care la va îmbrăca micuțul George.

„Stofa este naturală. E bumbac. Fetița o să aibă ie, fustiță și cordon. La băiețel o să fie cămașă, cordon și spre marea noastră mirare, în ultima sută de metri am depistat că prințul George nu o să îmbrace pantaloni pentru că el nu are voie până la opt ani. Copiii până la opt ani poartă pantaloni scurți”, a menționat designerul, Elena Eţcu.

În această primăvara Prințul William și soția sa ducesa de Cambridge vor deveni părinți pentru a treia oară. Elena Ețcu spune că deja a ales ținuta și pentru bebeluşul aşteptat de o lume întreagă.

„Dacă o să fie fetiță desigur o să îi propunem o rochiță. Dacă băiețel sigur că o să fie o cămașă și cred că la fel pantaloni scurți”, a afirmat designerul, Elena Eţcu.

O ținută marca Elena Ețcu costă cel puțin o mie de lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării