main logo
689

Copiii din clasa întâi învață despre Dumnezeu. Mai mulți activiști, deranjați

În manualul de „Educație Moral-Spirituală” pentru clasa întâi, autorii îndeamnă copiii să discute despre credință, făcându-se referire la Dumnezeu și creștinism.

Copiii din clasa întâi învață despre Dumnezeu. Activiștii, deranjațiFoto: zugo.md

Deranjați de acest fapt, un grup de activiști, printre care părinți și militanți pentru egalitatea de gen și drepturile minorităților sexuale, au înaintat o petiție Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității, menționând despre propaganda religioasă care există în respectivul manual, transmite Știri.md cu referire la Zugo.md. 

„În modulul III, tema 20, „Credința” are afișate trei poze cu biserică și un preot creștin-ortodox și inscripția: „Fără credință, omul este o ființă rătăcită, nu el merge, ci vântul îl poartă”, și următorul text: „Lumea este opera Bunului Dumnezeu. Fiul lui se numește Isus Hristos. I se spune Învățătorul sau Mântuitorul. Învățătura lui a dat naștere celei mai drepte și răspândite credințe – credința creștină. Deci, sa înțeleg că dacă nu sunt ortodox, sunt un rătăcit?”, se întreabă Valeriu Zaporojan, unul dintre semnatarii petiției.

Într-o scrisoare oficială, care le-a fost expediată activiștilor drept răspuns, se menționează că pe 30 septembrie, la ora 13:00, va avea loc o ședință de audieri la sediul Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității, la care sunt invitați și activiștii, în calitate de părți interesate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării