main logo
427

Copiii din Ceadâr-Lunga au participat la o lecţie de seceriş

O lecţie de orientare profesională mai puţin obişnuită au avut în această săptămână discipolii unei grădiniţe din Ceadâr-Lunga.

Copiii din Ceadâr-Lunga au participat la o lecţie de secerişCopiii din Ceadâr-Lunga au participat la o lecţie de seceriş

Pentru copii a fost organizată o vizită pe câmpul unei întreprinderi locale agricole, unde aceştia au putut urmări procesul de recoltare a grâului, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

“Lecţia în câmp” pentru copiii de vârstă preşcolară a fost organizată în premieră de Asociaţia producătorilor agricoli din UTA Gagauz-Yeri.

Potrivit lui Ivan Screli, director executiv al Asociaţiei, scopul activităţii este de a le cultiva copiilor de la o vârstă fragedă dragostea faţă de munca la pământ, determinându-i pe viitor să aleagă o profesie în sectorul agrar.

“Avem o înţelegere cu administraţia grădiniţei şi, cu susţinerea unei întreprinderi agricole din localitate, copiii au avut posibilitatea să se deplaseze în câmp şi să vadă în realitate o campanie de seceriş. Le-am povestit micuţilor cum se strânge grâul, cum se face făina şi în final cum ajunge la ei pe masă pâinea proaspătă. Anume asemenea acţiuni le trezesc copiilor emoţii, le cultivă dragostea faţă de profesii din domeniul agrar. Puştii au rămas foarte mulţumiţi de această experienţă”, a menţionat Ivan Screli pentru gagauzinfo.md.

Potrivit sursei citate, această practică va fi urmată şi în alte instituţii preşcolare din Ceadâr-Lunga, iar copiii vor putea vedea la faţa locului diverse lucrări agricole.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării