main logo
1128

Copii torturaţi: Tabăra activa ilegal, dar avea licitații câștigate

Tabăra de la Vadul lui Vodă, care activa ilegal și în care au fost agresați cei 13 minori se numește „Trandafir”.

Copii torturaţi: Tabăra activa ilegal, dar avea licitații câștigate

Denumirea taberei a fost aflată din sursele Deschide.md. Dintr-un anunț mai vechi publicat pe site-ul 999.md aflăm că „prețul unui tur de 10 zile începe de la .1370 de lei”. Trebuie să precizăm, însă, că la acea vreme tabăra avea, cel mai probabil, alți proprietari. 

„Suntem specializați în vacanța copiilor de vârsta școlară 9-15 ani. Tabăra are un bogat program de zi cu zi: competiții, concursuri, evenimente sportive și vizionare de filme”, scrie în anunțul pe pe 999.md publica în 2014.

Or, din sursele publice, aflăm că denumirea juridică actuală a taberei este „Dovi Grup SRL”, fondată de Olga Donică abia în septembrie anul trecut. De pe tender.gov.md aflăm că firma a semnat acum două luni un contract cu Consiliul Raional Ialoveni. Este vorba despre o licitație privind achiziţionarea foilor de odihnă pentru copii în sezonul estival 2018. Valoarea contractului este de 435 de mi de lei. În aceste condiții este neclar cum autoritățile locale din Ialoveni puteau face contract cu firma respectivă câtă vreme poliția spune că aceasta activa în lipsa actelor ce se impun.

Amintim că Poliţia Capitalei în comun cu Procuratura au iniţiat un proces penal pentru tortură în privinţa celor doi adolescenţi, fiind cercetaţi în stare de libertate. Totodată, a fost iniţiată o cauza penală pentru privare ilegală de libertate, în privinţa administratorului, fiind reţinut pentru 72 de ore în izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău. De asemenea minorii agresaţi fizic au fost audiaţi şi acordată asistenţa necesară, inclusiv psihologică, cu îndreptarea la Centrul de expertiza medico-legală pentru constatarea gradului de gravitate a leziunilor corporale provocate. Toate circumstanţele în care a avut loc incidentul se stabilesc.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării