main logo
2489

Copii în conflict cu legea: Ce meserii însușesc tinerii recidiviști

Șapte din zece copii care ajung în detenție recidivează și comit infracțiuni în mod repetat.

Copii în conflict cu legea: Ce meserii însușesc tinerii recidiviști

În prezent, la Penitenciarul nr. 10 - Goian își ispășesc pedeapsa 36 de minori care au comis omoruri, furturi sau alte infracțiuni deosebit de grave, transmite Știri.md.

Jurnaliștii CuSens au vizitat tinerii condamnați, care încearcă să capete o meserie în cadrul Penitenciarului pentru a avea o șansă la o nouă viață după ieșirea la libertate.

Însușirea noilor meserii face parte din programul de reintegrare socială finanțat cu sprijinul Fundației „Regina Pacis”.

Penitenciarul are o direcție de reintegrare socială, care în 2023 a avut un buget de 1,4 milioane de lei. Cei mai mulți bani, 1,3 milioane de lei, sunt cheltuiți pentru remunerarea angajaților. 

Pe lângă lecțiile de teorie și practică de tencuială, tinerii petrec timpul în sala de sport sau la biblioteca Penitenciarului. 

„Am furat o mașină, două și m-am plimbat. Sunt alții care pun buca în pământ „și nu, și nu”, care au mers cu mine și au furat, și la urmă nimeni nu a recunoscut. Și a căzut vina pe mine”, a mărturisit unul dintre deținuți.

Din cei 36 de minori, aflați în prezent în detenție, 24 au recidivat, adică au comis infracțiuni în mod repetat.

Recidivele se datorează eforturilor insuficiente ale statului de a reintegra și reeduca acești copii, avertizează experții. 

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării