main logo
1602

Copii din Moldova, afectați de migrație: Cum își văd viața fără părinți

Familii împrăștiate în toate colțurile lumii, copii singuri ori crescuți de bunici și părinți plecați de nevoie la muncă în străinătate.

Copii din Moldova, afectați de migrație: Cum își văd viața fără părinți

Așa este văzută migrația prin ochii copiilor, care și-au expus trăirile pe foaie. Micuți din diferite localități au participat la un concurs, destinat Zilei Internaționale a Migranților, marcată ieri, transmite Știri.md cu referire la protv.md.

La doar cei 10 ani, David spune că știe ce înseamnă dorul. Deși desenul lui este despre mama, băiețelul povestește că tatăl este cel care deseori pleacă peste hotare ca să câștige un ban. 

Deși mulți dintre ei abia au pășit în clasa întâi, copiii spun că înțeleg ce este migrația și că au simțit-o pe propria piele. 

Așa că, nu le-a fost greu să ilustreze fenomenul printr-un desen. 

Deși picturile au fost diferite, toate aveau ceva în comun: despărțirea de cei dragi. Peste 600 de copii din diferite localități din țară au participat la concurs, iar 18 dintre ei au primit diplome și premii. 

De pe urma migrației au de suferit mii de familii din țara noastră, iar ce au de făcut autoritățile pentru a soluționa problema, o știu chiar și copiii. 

Concursul a fost organizat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, cu ocazia Zilei Internaționale a Migranților, marcată anual pe 18 decembrie.

Potrivit ultimelor date oficiale ale Biroului de Migrație și Azil, peste 800.000 de moldoveni se află peste hotare, totuși experții afirmă că numărul ar putea fi mult mai mare. 

În 2016, se estima că zilnic câte 7 cetățeni părăsesc țara.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării