main logo
1280

Copii bătuți la orfelinat. Ministru: Informația nu s-a confirmat

După ce au apărut informații în spațiul public, precum că mai mulți copii de la un orfelinat din Chișinău ar fi bătuți și înjurați, ministrul Sănătății, Ala Nemerco, anunță că deocamdată informația nu s-a confirmat.

Copii bătuți la orfelinat. Ministru: Informația nu s-a confirmatFoto: știri.md

Într-o postare pe o rețea de socializare, ministra îndeamnă toți internauții să verifice informația pe care o plasează în spațiul public, transmite Știri.md.

"În oraș nu există un orfelinat nr.13. Pe str. Onisifor Ghibu se afla casa de copii a mănăstirii Hâncu "Preafericitul Iosif" care nu are copii de vârsta atât de mică cum este descris de autoarea postării. 

Totodată, a venit o altă informație - cazul este despre Școala auxiliară de copii de pe str. Lomonosov. Nu s-a confirmat informația nici la Școala auxiliară. 

Centrul municipal pentru protecția copilului a identificat sursa informației și a discutat cu ea. Persoana în cauză nu este prima sursă și a declarat că altcineva i-ar fi povestit ceva de genul ăsta. 

Comisia mai supune verificării încă un Centru din regiunea dată.

Aș face o invitație tuturor de pe rețelele de socializare - când faceți postări verificați pe cât e posibil informațiile pe care le plasați în spațiul public", a scris Ala Nemerenco.

Știri.md amintește că o femeie a povestit detalii cutremurătoare din cadrul unui orfelinatul din Chișinău, unde copii sunt bătuți și închiși în veceu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării