main logo
5288

Cooperare între Moldova și Franța: Un jandarm se alătură IGC

Astăzi, 10 septembrie, la sediul Inspectoratului General de Carabinieri (IGC), a avut loc o întâlnire oficială între comandantul general al IGC, Dumitru Scurtu și Frédéric Coppin, detașat de Jandarmeria Națională a Republicii Franceze în calitate de Cooperant tehnic.

Cooperare între Moldova și Franța: Un jandarm se alătură IGCFoto: Carabinier.gov.md

Întâlnirea a avut ca scop principal prezentarea lui Coppin și coordonarea aspectelor organizatorice și a priorităților de colaborare pentru perioada detașării sale în Republica Moldova, transmite Știri.md. 

Generalul de brigadă Dumitru Scurtu a salutat prezența lui Coppin și i-a urat succes în noul său rol, subliniind importanța acestuia în sprijinul carabinierilor moldoveni pentru dezvoltarea capacităților lor și pentru participarea în misiuni internaționale. Mai mult, a relatat și despre experiența celor opt carabinieri care au fost detașați pentru asigurarea ordinii publice la jocurile olimpice și paralimpice de la Paris.

La rândul său, Frédéric Coppin și-a exprimat dorința și disponibilitatea de a contribui la dezvoltarea activităților bilaterale și la reformele instituționale și profesionalizarea carabinierilor moldoveni. A fost subliniată importanța integrării acestora în standardele europene și internaționale.

De menționat că autoritatea franceză reprezintă un partener esențial în cooperarea bilaterală și în asistența profesională oferită carabinierilor moldoveni. Instruirile primite în domenii precum analiza riscurilor, tehnicile de intervenție profesională, și prevenirea migrației ilegale constituie un atu valoros pentru IGC.

Comandantul general al IGC a punctat și progresele recente ale instituției, inclusiv obținerea statutului de observator la FIEP și EUROGENDFOR subliniind importanța acestor realizări în contextul integrării europene.

În încheiere, ambele părți și-au reafirmat angajamentele pentru o cooperare eficientă, deschiderea către realizarea obiectivelor comune și consolidarea relațiilor bilaterale.

Foto: Carabinier.gov.md

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării