main logo
894

Controale la farmaciile veterinare: Încălcările depistate de ANSA

Inspectorii ANSA au efectuat mai multe controale la farmaciile veterinare și la depozitele farmaceutice veterinare, în perioada 7 septembrie - 11 octombrie.

Controale la farmaciile veterinare: Încălcările depistate de ANSAFoto: ansa.md

Astfel, ANSA a depistat mai multe încălcări, transmite Știri.md.

- distribuirea angro/comercializarea cu amănuntul a medicamentelor de uz veterinar neînregistrate în Registrul de stat al medicamentelor de uz veterinar;

- faptul comercializării vaccinurilor prin farmacii veterinare;

- lipsa evidențelor privind circuitul intern al medicamentelor de uz veterinar;

- lipsa evidențelor privind respectarea regimului de temperatură;

- mijloace de măsurare neverificate metrologic;

- lipsa evidențelor de eliberare în bază de prescripție veterinară a medicamentelor de uz veterinar aflate sub restricție de comercializare;

- marcarea neconformă a produselor;

- comercializarea medicamentelor de uz veterinar de către o persoană calificată necorespunzător.

În urma acestor acțiuni au fost emise prescripții și s-a aplicat interdicția de a vinde medicamentele de uz veterinar, neînregistrate în Registrul de stat.

1) fabricate de Interchemie (distribuitor Nicoleta Lux): Alyseril, Intracox, Intertrim, Penstrep 400, Macrolan, Biogenta, Limoxin 200 LA, Doxy 500, Coli 4800, Introvit inj, Vitol 140; 

2) fabricate de Invesa (distribuitor Nicoleta Lux): Espacox, Tromexin, Penbex, Triponil, Butasal, Intertrim

3) fabricate de SRL Medicamentum: Corzetamin, Tes Normin;

4) fabricate de SRL Farmavet: Amprovit, Tilovetoprim, Vitaseptol, Cocciprim, Eritromicină 10%, Celeprim C, Eritromicin 20%, Sulfametoprim.

De asemenea, inspectorii ANSA au aplicat amenzi în sumă de 102.000 de lei pentru comercializarea medicamentelor neînregistrate.

"În toate cazurile s-a prescris interzicerea comercializării medicamentelor de uz veterinar neînregistrate, identificate de Agenție și retragerea acestora de pe piață. 

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor îndeamnă deținătorii de animale, medicii veterinari și farmaciile veterinare să se abțină de la achiziționarea medicamentelor de uz veterinar neînregistrate menționate, iar în caz de deținere a acestora, să le returneze de urgență către distribuitor. Inspectorii ANSA vor continua controalele în scopul protejării sănătății umane și animale. Acțiunea descrisă este în desfășurare", comunică ANSA.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării