main logo
1456

Controale inopinate: 9 frizerii, închise pentru nerespectarea măsurilor

În contextul în care au fost ridicate mai multe restricții și au fost deschise saloane de frumusețe, frizerii, piețe și centre comerciale, oamenii legii au efectuat mai multe controale inopinate.

Controale inopinate: 9 frizerii, închise pentru nerespectarea măsurilorFoto: știri.md

Astfel, mai mulți agenți economici s-au ales cu amenzi usturătoare sau chiar cu suspendarea activităților, transmite Știri.md.

Potrivit informațiilor prezentate în cadrul unui briefing, pe parcursul săptămânii trecute fost verificate 281 de unități, dintre care 50 aveau neconformități.

Drept rezultat, 23 de obiective și-au suspendat activitatea, printre care se numără 7 farmacii, 9 frizerii, 1 stomatologie și 5 unități de comerț.

S-au efectuat controale inopinate la obiectele de risc care și-au reluat activitatea. Avem 8 amenzi și avem suspendată activitatea a 23 de obiective. Am decis să purcedem la controale inclusiv cu măsuri de constrângere. Acestea vor continua, iar unde vor fi încălcări, vom purcede la încetarea activității”, a anunțat șeful ANSP, Nicolae Furtună.

Amintim că starea de urgenţă s-a încheiat pe 15 mai, iar de pe 16 mai Republica Moldova a intrat în stare de urgenţă în sănătate. 

Potrivit Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate, până pe 30 iunie este interzisă activitatea în unităţile de agrement, recreere, în sălile de sport, bazinele de înot, teatre, cinematografe, sălile de concerte şi muzee.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării