main logo
711

Contractul de reabilitare a străzii Ion Creangă din Chişinău, reziliat

Strada Ion Creangă din Chişinău rămâne în paragină. Lucrările de reparaţie, care abia au început, vor fi oprite.

Contractul de reabilitare a străzii Ion Creangă din Chişinău, reziliat

Municipalitatea va rezilia contractul cu firma de construcţii, pentru că proiectul de reabilitare a arterei s-a scumpit cu 70%. S-a dovedit că volumul de reparaţii va fi mult mai mare decât cel stabilit în carnetul de sarcini, transmite Știri.md cu referire la tvrmoldova.md

Proiectul de reabilitarea a străzii Ion Creangă a fost realizat în anul 2011 însă lucrările au început abia la sfârşitul anului 2018. La jumătate de drum, compania de construcţii şi-a dat seama că lucrările vor costa mai mult decât a fost iniţial stabilit. Astfel, contractul va fi reziliat.

„O să fie organizat în baza proiectului nou deja care e actualizat anunţat altă licitaţie şi desemnat alt câştigător. Când o să fie? Nu cred că reuşim anul acesta”, spune primarul interimar al Capitalei, Adrian Talmaci.

Până acum, lucrările au fost executate în proporţie de doar 25%. Volumul de muncă realizat va fi achitat de către Primăria Chişinău. Acum se lucrează la reactualizarea proiectului de reabilitarea capitală.

„Practic acolo s-a schimbat radical proiectul rutier. Dacă vorbim acolo de la 8 cm de asfalt care era preconizat iniţiat de a aşterne acum s-a ajuns la 15 cm. Asta e o soluţie bună de proiect”, spune şeful Direcţiei Generale Transport.

Strada Ion Creangă are o lungime de 2 km şi nu a mai fost reparată de 30 de ani. Iniţial, pentru reparaţia străzii s-au alocat 44 de milioane de lei iar lucrările urmau să fie gata până la sfârşitul acestei veri.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării