238
0
Contractele de privatizare, în vizorul Comisiei economie, buget, finanțe
238
0

Mai multe privatizări și concesionări ale proprietăților statului au fost examinate de Comisia economie, buget și finanțe.

Foto: basarabia.md

Ca urmare, președintele comisiei, Igor Munteanu, a decis ca pe 19 iulie să fie înaintat Parlamentului un proiect de hotărâre cu privire la auditul conformității privind deetatizarea proprietății publice și a privatizării pe anii 2013-2019, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Potrivit unui comunicat al Comisiei economie, buget și finanțe, în ședința din 18 iulie au fost examinate informații provenite din investigații jurnalistice cu rezonanță sporită în societate și au fost aprobate pentru examinare și analiză un număr de patru contracte. Acestea sunt contractul de vânzare-cumpărare a acțiunilor statului din Sa „Tutun CTC”, contractul de parteneriat public-privat „Concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău”, contractul de privatizare a ÎS Compania Aeriană „Air Moldova” și contractul de parteneriat public „Privind modernizarea și eficientizarea activității ÎS „Gările și Stațiile Auto”.

În comunicat se mai arată că prin proiectul de hotărâre se solicită Curții de Conturi prezentarea Parlamentului, în termen de 60 zile, a Raportului auditului conformității privind deetatizarea proprietății publice și a privatizării pe anii 2013-2019.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter