main logo
866

Contracte scumpe, studenți puțini. Câți tineri au depus actele la medicină

A început goana după locurile scoase la buget, dar și la contract de universitățile Capitalei.

Contracte scumpe, studenți puțini. Câți tineri depun actele la medicină

Prima care a dat start admiterii a fost Universitatea de Medicină. Deși în anii precedenți, absolvenții formau cozi și stăteau ore în șir în caniculă pentru a depune dosarele, astăzi sălile erau pe jumătate pustii, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

O fi de vină contractele de zeci de mii de lei? Cel mai scump se ridică la peste 32 de mii.  

Timp de o oră, la Universitatea de Medicină și Farmacie Nicolae Testimițanu, au intrat doar câțiva absolvenți pentru a depune actele la admitere. Printre ei a fost și Vlada, care datorită mediei bune de la BAC, speră să ajungă la buget și să-și împlinească visul de a deveni chirurg, deoarece locurile la contract sunt prea scumpe. Tânăra povestește că deja a început să studieze noțiunile și teoriile de bază în medicină, astfel că și astăzi a venit la admitere cu un teanc de conspecte.

Cel mai scump contract este cel de la specialitatea Optometrie și costă 32.200 de lei pentru fiecare an de studiu. Cei care doresc să învețe Medicina generală vor scoate din buzunare 30.100 de lei. Potrivit responsabililor, prețul contractelor este mare, deoarece este nevoie de investiții în utilaje și echipament. Sesiunea de admitere durează zece zile.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării