main logo
1563

Contrabandă cu țigări la vama Cahul: 2 inspectori vamali, reținuți

Doi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal Sud au fost reținuți la 6 august curent de către procurorii din cadrul Procuraturii Cahul și ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al Ministerului Afacerilor Interne, fiind bănuiți de implicare într-un dosar de contrabandă cu țigări.

Contrabandă cu țigări la vama Cahul: 2 inspectori vamali, reținuți

Cauza penală a fost pornită ca urmare a stabilirii de către Direcția Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) din România a existenței unui grup infracțional organizat, specializat pe introducerea și valorificarea pe teritoriul României în mod ilegal a unor cantități importante de produse de tutun, transmite Știri.md.

Amintim că, la 31 iulie curent, șeful Postului vamal Cahul de la frontiera cu România a fost reţinut în același dosar.  

Cercetările continuă în vederea identificării și tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate în filiera de contrabandă deconspirată. 

După cum a anunțat anterior viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Interne Andrei Năstase, un obiectiv principal al noii guvernări îl reprezintă combaterea fermă a tuturor formelor de contrabandă și o politică de toleranță zero în raport cu actele de corupție săvârșite la frontiera de stat a Republicii Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării