main logo
723

Contrabandă cu țigări la Briceni: Procurorii cer arest pentru 30 de zile

Procurorii cer mandat de arest pentru un termen de 30 de zile pentru contrabandiștii care au fost prinși cu țigări de contrabandă pe malul râului Prut, săptămâna trecută.

Contrabandă cu țigări la Briceni: Procurorii cer arest pentru 30 de zile

Potrivit informației, figuranții au reușit să părăsească locul faptei cu mijlocul de transport, dar, la scurt timp, pe urme fierbinți, indivizii au fost prinși, transmite Știri.md.

Tot noaptea, a fost identificat și reținut pentru 72 de ore unul dintre liderii grupării criminale. După înaintarea învinuirii, procurorii vor solicita mandat de arest pentru un termen de 30 de zile.

La moment, acțiunile de urmărire penală sunt în plină desfășurare pentru stabilirea și reținerea tuturor infractorilor implicați, dar și colectarea de noi probe.

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii SPIA, urmează să verifice și să acumuleze probe în sensul implicării sau neimplicării angajaților postului Poliției de Frontieră responsabil de segmentul geografic în care a fost contracarată infracțiunea.

Potrivit legii penale, faptele comise sunt pedepsite cu închisoare de la 4 la 10 ani, iar persoana juridică se pedepseşte cu amendă în mărime de la 8.000 la 12.000 unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării