main logo
894

Contrabandă cu țigări în valoare de peste 3 milioane de lei: 3 persoane, reținute

Un grup criminal specializat în contrabandă cu ţigarete în proporţii deosebit de mari a fost destructurat de oamenii legii.

Contrabandă cu țigări în valoare de peste 3 milioane de lei

Potrivit oamenilor legii, membrii grupării exportau ilegal spre România țigări în valoare de peste 3 milioane de lei spre România, transmite Știri.md.

Potrivit materialelor cauzei penale, în schema de contrabandă sunt implicați locuitori ai municipiului Edineţ și câteva persoane, cetățeni ai României.

"Membrii grupului criminal organizat având un plan bine determinat de activitate infracțională, cu desemnarea rolurilor şi funcțiilor membrilor grupului, în cadrul căruia revenindu-le rolurile de aprovizionare, împachetare, transportare a produselor de tutun, au trecut peste frontiera de stat a Republicii Moldova cu România, peste apele râului Prut, produse din tutungerie – țigări, cu marca de acciz a Republicii Moldova, în valoarea sumei drepturilor de import ce depăşeşte 3.200.000

Altfel, la 1 august 2019, pe malul stâng al râului Prut, în preajma satului Şireuţi, raionul Briceni, a fost prevenită infracţiunea de contrabandă cu ţigări în proporţii deosebit de mari şi anihilată activitatea infracţională a unei grupării specializate în contrabanda cu ţigarete spre România prin „linia verde”, care activa pe teritoriul Moldovei", se menționează într-un comunicat emis de PCCOCS.

În timpul reținerii, oamenii legii au depistat și ridicat 80.000 pachete cu ţigarete, de marca „Ritm Classic”, cu marca de acciz al Republicii Moldova, două bărci gonflabile de model „Aqua Storm”, lanterne, staţii radio, binoclu, unităţi de transport destinate săvârşirii infracţiunii. 

Pentru reţinerea persoanelor implicate, care nu s-au supus somaţiilor legale, ofiţerii au tras mai multe focuri de arma în aer.

Totodată, în diferite localităţi ale raionului Edineț simultan au fost efectuate 11 percheziţii în locuinţele, depozitele şi autoturismele persoanelor implicate în schemă infracţională, fiind ridicate, accesorii de la stațiile radio, saci de dimensiuni mari care erau folosiți pentru ambalarea țigaretelor, binocluri, bande adezive de tip scoci, înscrisuri de ciornă şi alte obiecte.

În rezultatul operaţiunii, au fost reținute 3 persoane pentru 72 de ore, inclusiv organizatori, cât și Șeful sectorului de Poliție de Frontieră a IGPF al MAI. 

De asemenea au fost ridicate în total 80.000 pachete de ţigarete, două microbuze utilizate la săvârşirea infracţiunii, două bărci gonflabile de model „Aqua Storm” cu motoare şi lanterne, staţii radio, binocluri.

Dacă vinovăția va fi demonstrată, aceștia riscă închisoare pe un termen de la 3 la 10 ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării