main logo
384

Contrabandă cu alcool și țigări din Ucraina: Două persoane, în judecată

Un bărbat și o femeie din Briceni au fost trimiși în judecată pentru contrabandă cu alcool și țigări din Ucraina, în valoare totală de 870.000 de lei.

Contrabandă cu alcool și țigări din Ucraina: Două persoane, în judecatăFoto: Imagine simbol

Urmărirea penală a început în martie 2021, după ce oamenii legii au stabilit că infracțiunea s-a produs la intrarea în Moldova dinspre Cernăuți, Ucraina, în preajma satului Coteala din Briceni, transmite Știri.md.

Atunci, bărbatul de 34 de ani a trecut frontiera prin eludarea punctul de control, având la el aproape 500.000 de țigări cu filtru și 100 de litri de alcool de peste 52%.

"Cantitatea de țigări include și cele 3.000 ambalate în șase cutii care au căzut din remorca automobilului învinuitului, în noaptea în care acesta s-a eschivat de la locul faptei. Ulterior, bărbatul și-a depozitat încărcătura rămasă la domiciliul unei locuitoare de 42 ani, dintr-un sat apropiat frontierei. Captura de contrabandă, însă, a fost depistată ulterior de serviciile mobile ale Serviciului Vamal și indisponibilizată", comunică Procuratura.

Potrivit Codului Penal, contrabanda comisă în împrejurările descrise se pedepsește cu amendă în sumă de până la 275.000 de lei sau cu închisoarea de până la cinci ani. 

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării