5 mar, 2019 10:14
494
0
Contestația licitației cu autobuzele noi a blocat site-ul ANSC
5 mar, 2019 10:14
494
0

Deja de două săptămâni și ceva pe pagina WEB a Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC) nu mai sunt publicate informații despre contestațiile depuse și aflate în examinare de instituție.

În plus a dispărut și toată informația privind deciziile adoptate de ANSC în anii 2017-2019. A rămas doar agenda ședințelor, transmite Știri.md cu referire la mold-street.com.

Coincidență sau nu dar toate acestea s-au întâmplat imediat după alegerea deputatului democrat Anatolii Zagorodnîi în funcția de director al ANSC, dar și după contestația depusă la ANSC de către compania românească BMC Truck & Bus, care a fost descalificată în condiții suspecte din licitația pentru autobuze pentru Parcul Urban de Autobuze din 8 februarie 2019.

Informația despre contestația depusă a și dispărut de pagina Agenției. 

Reprezentanții ANSC spun că pe pagina web ar efectua lucrări Centrul de Telecomunicații Speciale și că toate întrebările ar urma să le adresăm conducerii Agenției.

Am încercat să luăm legătura cu Anatolii Zagorodnîi, dar acesta nu a răspuns la telefon. 

Amintim că vineri, 8 februarie, comisia de concurs pentru licitația de cumpărare a 31 de autobuze a selectat oferta Unipay Danismanlik Yazilim Teknolojileri Ltd din Ciprul de Nord.

Compania câștigătoare a oferit cel mai mare preţ – 78,08 milioane de lei (fără TVA) pentru 31 de autobuze. Cu TVA prețul este de peste 93 de milioane lei.

O investigație Mold-Street arată că firma are în calitate de fondator pe Kazim Erarslan (99%), care este asociat și la compania moldovenească Paynet Services SRL, ce deține licență de emitent de monedă electronică, dar şi la alte afaceri.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter