223
0
Containerele de gunoi din Bălți sunt pline de deșeuri de construcții
223
0

Pe platformele de colectare a gunoiul apar deșeuri de construcții, mobilă veche și chiar instalații sanitare și stricate, cu o regularitate de invidiat. Acestea au și volume considerabile.

Problema a fost discutată în cadrul ședinței cu directorii întreprinderilor municipale de miercuri, 11 semptembrie, transmite Știri.md cu referire la btv.md.

Potrivit reprezentantului DRCD problema este creată de oamenii, care aruncă deșeurile de construcții direct în containere, deși acestea sunt pentru deșeuri menajere. 

Deși cetățenii ar trebuie să ducă personal gunoiul voluminos la poligonul de depozitare sau să apeleze la echipamente speciale în aceste scopuri. 

Responsabilul a mai spus că mormane de resturi de construcții sunt formate într-un asemenea ritm, încât pur și simplu nu au timp să le scoată.

Recent, municiplalitatea a decis să aloce 630 mii de lei pentru a procura și a instala camere de supraveghere video. Montarea acestora se va face la platformele de gunoi pentru a putea indetifica răufăcătorii, care aruncă neautorizat gunoiul voluminos. Potrivit autorităților tehnica va funcționa non stop.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter