main logo
766

Contabilă din Cahul, reținută de CNA: Și-a atribuit salarii ilegal

Ofițerii Direcției Generale Teritoriale Sud (DGT) a CNA și procurorii oficiului Sud al Procuraturii Anticorupție au efectuat, astăzi, acțiuni de urmărire penală la Direcția Situații Excepționale Cahul a Inspectoratului General pentru Situații Urgente al MAI.

Contabilă din Cahul, reținută de CNA: Și-a atribuit salarii ilegal

Perchezițiile s-au desfășurat în cadrul unei cauze penale de abuz de serviciu în care șefa Serviciului finanțe a DSE Cahul este bănuită de cauzarea unui prejudiciu de peste 300.000 de lei instituției, transmite Știri.md.

Potrivit materialelor cauzei, șefa Serviciului finanțe din cadrul DSE Cahul, folosindu-se de situația de serviciu și acționând din interes material și personal, ar fi calculat și încasat pentru sine și pentru subalterna ei salarii majorate ilegal. Mai exact, contabila-șefă și-ar fi atribuit plăți salariale majorate în valoare de 300.000 de lei, iar altei contabile – 30.000 de lei.

În această dimineață, ofițerii DGT Sud și procurorii anticorupție au efectuat percheziții la sediul Direcției Situații Excepționale Cahul, la domiciliul și în automobilul contabilei-șefe, de unde au ridicat mai multe documente contabile, calculatoare și telefoane.

Șefa Serviciului finanțe a fost plasată în izolatorul de detenție provizorie al IP Cahul pentru 72 de ore.

Oficiul sud al Procuraturii Anticorupție conduce urmărirea penală.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării