main logo
1312

Construcțiile din beton ridicate în Pădurea Durlești, demolate

Construcțiile din beton, ridicate în Pădurea Durlești sunt demolate, după 5 luni de la investigația ZdG, în urma căreia au fost pornite și mai multe procese penale.

Firma care a arendat 40 de hectare din pădure a început demolările, după ce a fost somată de Agenția Moldsilva, a declarat procurorul din cadrul Secției investigarea fraudelor contra mediului și intereselor publice al Procuraturii Generale (PG), Ion Tețcu, transmite Știri.md cu referire la ZdG.

„La somațiile Agenției Moldsilva sunt efectuate demolări ale acelor lucrări de construcții. Lucrările de demolare sunt efectuate de către firma arendașă „Batami Grup”.

Proprietarul companiei, Ion Meleca nu a respectat prevederile contractului de arendă și regulamentul din 2008 privind arenda fondului forestier, care prevede că arendașul, în cazul în care a admis nereguli, trebuie să demoleze construcțiile pe cont propriu”, a declarat Ion Tețcu.

Procurorul susține că au fost pornite două cauze penale: „avem în vizor fraudă ecologică, delapidarea statului de teren și abuzuri de putere săvârșite de unii funcționari, implicați în eliberarea actelor permisive, care au dus la înregistrarea acelor temelii la cadastru”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării