main logo
1817

Construcția liniei electrice aeriene. Spînu: Un pilon a fost testat cu succes

Construcția liniei electrice aeriene 400 kV Vulcănești-Chișinău: Principalul tip de pilon intermediar de suspensie al LEA a fost testat la Centrul de Cercetare în Inginerie Structurală din Chennai, India, anunță ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

Construcția liniei electrice aeriene. Spînu: Un pilon, testat cu succesColaj: știri.md

Potrivit lui, pilonul este rezistent condițiilor meteorologice specifice Republicii Moldova și avem undă verde pentru producerea acestuia, transmite Știri.md.

Testările-tip au fost făcute pe un pilon prototip prin simularea mai multor scenarii de încărcare a structurii pilonului, cum ar fi influența vântului, stratului de gheață care s-ar putea depune pe conductoare, scenarii extreme cum ar fi ruperea unui conductor.

În urma acestor teste, pilonul a rezistat la sarcini de peste 100% din forțele aplicabile.

Spînu precizează că testări de genul acesta se vor efectua și pentru celelalte tipuri de piloni în luna octombrie-noiembrie a anului curent, iar construcția LEA va fi inițiată în primăvara anului 2023.

Amintim că startul lucrărilor de construcţie a liniei electrice aeriene 400 kV Vulcăneşti-Chişinău este planificat pentru luna martie a anului 2023.

Proiectul tehnic detaliat privind construcţia liniei electrice aeriene 400 kV Vulcăneşti-Chişinău va fi finalizat în luna noiembrie al acestui an.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării