main logo
266

Constantin Oboroc va prezenta la CEC listele de subscripţie, dar incomplete

Grupul de iniţiativă în susţinerea lui Constantin Oboroc la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova nu a reuşit să colecteze numărul necesar de semnături pentru ca acesta să fie înregistrat în calitate de candidat la alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie.

Constantin Oboroc va prezenta listele de subscripţie, dar incompleteFoto: IPN

Astăzi, 30 septembrie, listele de subscripţie necompletate vor fi transmise Comisiei Electorale Centrale, transmite Știri.md.

În cadrul unei conferințe de presă la IPN, Dina Diaconu, conducător al grupului de iniţiativă, a precizat că grupul a fost constituit pe data de 6 septembrie şi din el făceau parte 47 de membri. 

„Unii s-au îmbolnăvit, alţii nu au putut participa, iar câţiva ne-au sabotat, au luat listele şi le-au întors peste două săptămâni curate. Valul colectărilor de semnături trecuse în faţa noastră, deoarece mai târziu ne-am inclus în această cursă. Partidele deja strânseseră semnăturile cele mai multe. Când ajungeam, ni se spunea: Noi deja am semnat, de ce nu aţi venit mai devreme?”, a explicat Dina Diaconu.

Aceasta a menţionat că în procesul de colectare a semnăturilor, pe parcursul celor trei săptămâni, au fost cazuri când colectorii au interpretat regulamentul de colectare diferit. 

„Pentru noi, fiind un grup care nu a participat înainte la astfel de acţiuni, a fost destul de greu să ne concentrăm asupra cerinţelor regulamentului”, a spus Dina Diaconu. 

,,În ţara noastră au rămas doar câţiva oameni demni, cei care au semnat pentru Constantin Oboroc, pentru onestitate, verticalitate şi dreptate. Pentru ca să se termine odată furturile, care nu mai încetează. Oamenii sunt absolut sărăciţi”, a adăugat aceasta.

Constantin Oboroc a subliniat că procesul de colectare a semnăturilor s-a încercat să fie făcut într-un termen foarte scurt. 

„Astfel de lucrări, din experienţa mea de viață, pot fi realizate doar atunci când sunt bine pregătite şi organizate din timp. Noi am crezut sincer în aceşti 47 de oameni care au obţinut legitimaţiile, că se vor implica până la ultimul şi că vor încerca să colecteze semnăturile. Nici jumătate din ei nu au plecat să colecteze semnături!”, a regretat Constantin Oboroc.

Mâine, 1 octombrie, este ultima zi de depunere a listelor de subscripție pentru înregistrarea candidaților la funcția de președinte al Republicii Moldova, care urmează să fie ales pe 1 noiembrie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării