main logo
863

Constantin Moscovici: Țara noastră are nevoie de Arena Chișinău. Le mulţumesc celor care au venit cu ideea

Construcţia "Arenei Chişinău" îi bucură şi pe artiştii moldoveni. Revenit recent de la concursul "Slaveanski Bazar" din Belarus, compozitorul şi naistul Constantin Moscovici a scris o tețea de socializare că a rămas plăcut impresionat de scena amfiteatrului de acolo.

Constantin Moscovici: Țara noastră are nevoie de Arena ChișinăuConstantin Moscovici: Țara noastră are nevoie de Arena Chișinău

Interpretul scrie că şi mai mult a fost surprins de faptul că şi la Chişinău urmează să se construiască o Arenă, care va găzdui evenimente culturale şi sportive, organizate la nivel internațional, transmite Știri.md. cu referire la Publika.md.

Compozitorul Constantin Moscovici a menţionat că ţara noastră are nevoie de un asemenea complex, care ar putea găzdui chiar şi concursul internaţional Eurovision. De asemenea, el a ţinut să le mulţumească celor care au venit cu această idee.

Moscovici spune că în ultimii 30-40 de ani, la Chişinău au fost ridicate doar blocuri, iar scenele din ţară au devenit neîncăpătoare pentru doritorii de a urmări un concert. Şi utilajul tehnic este unul învechit, a mai menţionat artistul în postarea sa.

Complexul sportiv "Arena Chişinău" va fi construit pe un teren cu o suprafață de aproape 70 de hectare din comuna Stăuceni. Potrivit proiectului, complexul va avea o capacitate de peste 4.000 de locuri și va găzdui evenimente culturale și sportive organizate la nivel internațional, dar și conferințe, expoziții sau concerte. Totodată, va fi amenajată o parcare pentru cel puțin 1.000 de mașini.

"Arena Chișinău" va dispune de o zonă pentru antrenamente și evenimente mici, Aqua Park, SPA și fitness. La fel, va fi amenajată o piscină olimpică cu tribună pentru cel puțin 500 de spectatori, opt corturi de tenis, dar și puncte de alimentație publică.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării