main logo
6422

Constantin Botnari, alias Borsetka, anunțat în căutare prin Interpol

Fostul deputat și ex-secretar general al Partidului Democrat, Constantin Botnari, a fost anunțat în căutare internațională prin intermediul Interpol, susțin sursele Deschide.MD.

Constantin Botnari, alias Borsetka, anunțat în căutare prin InterpolFoto: jurnaltv.md

Mai exact, săptămâna trecută fostul politician a fost introdus în baza de date a Organizaţiei Internaţionale a Poliţiei Criminale  Interpol de la Lyon pentru a fi localizat, la solicitarea autorităților de la Chișinău, transmite Știri.md cu referire la Deschide.md.

Sursele Deschide.MD au menționat că Constantin Botnari ar fi vizat în dosarul  fostului director de la Agenția Servicii Publice (ASP), Serghei Răilean, care, la începutul lunii noiembrie curent, a fost reținut în urma unei operațiuni SIS și PCCOCS pentru abuz și depășirea atribuțiilor de serviciu.

Potrivit PCCOCS, în perioada în care a condus ASP, Serghei Railean a facilitat emiterea actelor de identitate – buletine de identitate și pașapoarte pe numele mai multor persoane din anturajul lui Vladimir Plahotniuc, cu încălcarea vădită a procedurilor stabilite, inclusiv în lipsa solicitanților.

Amintim că Constantin Botnari a fost considerat mâna dreaptă a lui Vlad Plahotniuc, fiind numit de reprezentanții opoziției „borseta lui Plahotniuc”. 

După plecarea PDM de la guvernare, în iunie 2019, Botnari și-a depus mandatul de deputat, s-a retras din spațiul public și a părăsit R. Moldova.

Abonează-te acum la Știri.md pe Facebook sau Telegram pentru a afla rapid noutățile!

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării