main logo
503

Consiliul raional Soroca a asigurat cu calculatoare noi mai multe instituţii de învățământ din raion

Mai multe instituţii de învăţământ preuniversitar din raionul Soroca vor beneficia de calculatoare noi, pentru care Consiliul raional a alocat peste 150.000 de lei.

Instituțiile de învățământ din Soroca, dotate cu calculatoare noiInstituțiile de învățământ din Soroca, dotate cu calculatoare noi

Preşedintele raionului Soroca, Ghenadie Muntean, a vizitat ieri trei din instituţiile beneficiare, comunică Moldpres. „Tehnologiile informaționale oferă posibilităţi mai bune de învățare şi noi ne dorim ca un număr cât mai mare de elevi din școlile din raion să profite de acest avantaj. Modernizarea și dotarea instituțiilor de învățământ cu echipament performant este o prioritate pentru autorităţile raionului”, a menţionat Ghenadie Muntean.

La rândul său, directorul gimnaziului din satul Vărăncău, Ala Tașnic, a declarat că, în actualele condiţii, învăţământ de calitate nu poate fi fără suport tehnic pe potrivă. „Până în prezent, cabinetul de informatică a avut în dotare nouă calculatoare procurate din resursele proprii ale instituției, ceea ce nu era suficient, de vreme ce avem clase cu un număr de peste 20 de elevi. Astfel, la lecțiile de informatică elevii lucrau câte 2-3 la un computer. Cele cinci calculatoare pe care le-am primit este un progres pentru instituția noastră”, a subliniat managerul gimnaziului din Vărăncău. 

După vacanţa de Paşte, calculatoare noi vor fi duse şi la gimnaziile din localitățile Slobozia Cremene, Stoicani, Regina Maria, Cosăuți, precum şi la școlile primare din satele Băxani, Parcani, Slobozia Vărăncău, Ocolina.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării