main logo
543

Consiliul municipal Cahul nu a putut fi constituit din lipsă de cvorum

Prima şedinţă de constituire a Consiliului municipal Cahul, anunţată pentru vineri, 22 noiembrie, nu a avut loc, din lipsă de cvorum.

Consiliul municipal Cahul nu a putut fi constituit din lipsă de cvorumFoto: moldova-suverana.md

La întrunire nu s-au prezentat 11 consilieri, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Următoarea şedinţă de constituire a fost stabilită pentru ziua de marţi, 26 noiembrie.

În acelaşi timp, mai mulţi din consilierii prezenţi au îndemnat „la mobilizare şi responsabilitate faţă de alegători”, pentru că „municipiul are probleme şi ele trebuie să fie rezolvate, spre folosul cetăţenilor”.

Conform Legii privind administraţia publică locală, Consiliul local se întruneşte în şedinţă de constituire în termen de 20 de zile calendaristice de la data validării mandatelor de consilier.

Şedinţa consiliului este deliberativă dacă la ea participă cel puţin două treimi din numărul consilierilor aleşi. În cazul în care nu poate fi asigurată această majoritate, şedinţa se va ţine peste 3 zile calendaristice, respectându-se aceleaşi condiţii. 

Dacă nici la a doua convocare şedinţa nu este deliberativă, se va proceda la o nouă convocare, peste 3 zile calendaristice. La această nouă, a treia, convocare, şedinţa va fi deliberativă dacă se va asigura prezenţa majorităţii consilierilor aleşi. În situaţia în care, din cauza absenţei nemotivate a consilierilor, consiliul nu se va putea întruni nici la ultima convocare, acesta se consideră dizolvat de drept.

În urma rezultatelor alegerilor locale generale din 20 octombrie, structura Consiliului municipal Cahul este compusă din cinci partide și trei candidați independenți.

Astfel, Blocul Electoral ACUM Platforma DA și Pas este reprezentată în forul legislativ al municipiului  de 11 consilieri; Partidul Socialiștilor este reprezentat de 9 consilieri, iar Partidul Democrat va avea în Consiliul municipal Cahul două mandate. Câte un mandat de consilier municipal au obținut candidații independenți Vasile Vanțevici, Ion Axenti, Dmitrii Moruz, precum și formațiunile politice Partidul ȘOR  și Partidul Comuniștilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării