main logo
401

Consiliul Concurenței vine cu o reacție după acuzațiile ONG-urilor de media

Consiliul Concurenței a venit astăzi cu o reacție, după ce câteva ONG-uri de media i-au acuzat că instituția nu reacționează la apelurile lor privind înțelegerea de cartel între agențiile de publicitate, care reprezintă interesele unor holdinguri de presă.

Reacția Consiliului Concurenței după acuzațiile ONG-urilor de media

Consiliului Concurenței precizează într-un comunicat că investigația privind acest subiect este de o complexitate sporită și necesită mai mult timp, transmite Știri.md cu referire la Protv.md.

"În prezent investigația se desfășoară în strictă conformitate cu normele materiale și procedurale prevăzute de Legea concurenței nr. 183 din 11.07.2012 și este în faza avansată, fiind la etapă finală de acumulare a probelor și a informațiilor relevante. Investigația este de o complexitate sporită. Consiliul Concurenței investighează multi-aspectual acest comportament reclamat și examinează concomitent 3 categorii de încălcări ale Legii concurenței invocate în plângere: un presupus acord anticoncurențial, un presupus caz de preț de ruinare și un presupus caz de concurență neloială.

Astfel, este necesar de acumulat un volum mai mare de informații și probe pentru confirmarea/infirmarea acestor presupuse încălcări, precum și de luat în considerare bunele practici ale autorităților de concurență din alte state, pentru a fi menținută temeinicia și legalitatea deciziei Plenului Consiliului Concurenței adoptată în urmă finalizării investigației date de către instanța de judecată.

Totodată, vă informăm că investigațiile din domeniul concurenței sunt foarte complexe și necesită o perioada mai îndelungată de analiză și examinare, fapt demonstrat și de experiență internațională," se arată în răspuns.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării