main logo
648

Consiliul Concurenței va intensifica controlul prețurilor la carburanți

Consiliul Concurenţei va intensifica controlul asupra formării preţurilor la produsele petroliere din Moldova în contextul creşterii acestora pe pieţele internaţionale în 2021.

Consiliul Concurenței va intensifica controlul prețurilor la carburanțiFoto: știri.md

După cum a declarat serviciul de presă al departamentului pentru Infotag, după scăderea fără precedent a preţurilor petrolului la burse din primăvara anului 2020, în ultimele luni, cotaţiile mondiale au avut tendinţa de a creşte şi au atins nivelul pre-criză, transmite Știri.md.

Drept urmare, a existat o creştere a preţurilor la produsele petroliere în ţările din regiune, în special în România şi Ucraina vecine, acestea crescând cu 10-11%.

"Ca importator net de produse petroliere, Moldova este direct influenţată de cotaţiile internaţionale. În decembrie 2020, preţul mediu de import pentru produsele petroliere de bază a fost cu 15% mai mare decât în noiembrie. 

Astfel, după o perioadă relativă de stabilitate a preţurilor cu amănuntul, în decembrie acestea au crescut pentru benzină şi motorină cu o medie de 4,4%, iar pentru gazul lichefiat - cu 6,9%", au specificat experţii Consiliului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării