main logo
295

Consiliul Concurenței a aderat la Cadrul legal al Reţelei Internaţionale

Consiliul Concurenţei al Moldovei a aderat în calitate de membru fondator la Cadrul legal al Reţelei Internaţionale de Concurenţă privind Procedurile Autorităţilor de Concurenţă în investigarea şi aplicarea legislaţiei din domeniul concurenţei, aprobat de către membrii Grupului de coordonare al Reţelei în aprilie 2019.

Consiliul Concurenței a aderat la Cadrul legal al Reţelei InternaţionaleFoto: bizlaw.md

Potrivit agenţiei Infotag, Cadrul legal privind Procedurile Autorităţilor de Concurenţă (PAC) a fost prezentat oficial în cadrul Conferinţei Anuale a Reţelei Internaţionale de Concurenţă, ce s-a desfăşurat în perioada 15-17 mai, la Cartagena (Columbia), transmite Știri.md.

PAC este deschis pentru toate autorităţile de concurenţă şi se bazează pe principiile fundamentale ale procedurilor corecte şi eficiente ale autorităţilor de concurenţă, care sunt compatibile cu activitatea Reţelei Internaţionale de Concurenţă şi care reflectă consensul larg în cadrul comunităţii concurenţiale globale.

Devenind membri ai PAC, autorităţile de concurenţă se angajează să adere cu bună-credinţă la principiile fundamentale privind corectitudinea procedurală stabilite în document şi să participe la mecanismele de cooperare şi revizuire prevăzute de acesta .

În opinia conducerii Consiliului Concurenţei, contribuţia sa la elaborarea acestui cadru legal şi aderarea la el în calitate de membru fondator reprezintă dovada angajamentului faţă de transparenţă şi corectitudine procedurală, pe care l-a asumat inclusiv la nivel internaţional.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării