main logo
466

Consilier PL: Gaură de 200 milioane de lei în bugetul Chișinăului

Consilierii Partidului Liberal din Consiliul Municipal Chişinău se declară îngrijorați de situația financiară a municipiului Chișinău.

Consilier PL: Gaură de 200 milioane de lei în bugetul ChișinăuluiFoto: Știri.md

Ei spun că Primăria nu are suficienți bani pentru salarizarea angajaților din sectorul public, transmite Știri.md cu referire la Unimedia

Potrivit președintelui fracțiunii PL, Ion Cebanu, în bugetul municipal s-a format o gaură de circa 200 mln lei, care poate pune Primăria în incapacitatea de a plăti salariile angajaților din sectorul public. Declarația a fost făcută în cadrul ședinței de azi a CMC.

„Trebuiesc urgent peste 20 mln lei pentru a acoperi salarizarea. Dacă bugetul va fi aprobat, va fi luat de la investițiile capitale”, a precizat Ion Cebanu.

În opinia consilierului, banii publici nu sunt gestionați corect. Reamintim că Fracțiunea PL din CMC a bătut alarma referitor la bugetul Chișinăului pentru 2019 încă la sfârșitul anului 2018, înainte ca acesta să fie aprobat. Atunci, liberalii prognozau un deficit de peste un miliard de lei la buget pentru anul curent.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării