main logo
874

Conflict între un cult religios și o companie care ar construi ilegal

Conflict între reprezentanții unui cult religios, care construiesc o casă de rugăciuni și o firmă care ridică alături un depozit.

Conflict între un cult religios și o companie care ar construi ilegal

Primii se plâng că vecinul lor ar construi clădirea ilegal și că, inclusiv autoritățile municipale au constatat că acesta nu are acte, iar depozitul trebuie demolat, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md

De partea cealaltă, directorul firmei constructoare a declarat că a atacat toate actele în instanță, iar între timp lucrările sunt în toi.

De câteva luni, acești muncitori construiesc un depozit pe strada Moșilor din Capitală. La doar câțiva metri distanță, se înalță o casă de rugăciuni. Avocatul care reprezintă interesele cultului religios susține că depozitul este construit ilegal.

„Între terenul nostru și al lor există o fâșie de teren, care aparține municipalității. I-a fost eliberată o autorizație de construcție a unui dig, a unui perete de sprijin, iar dumnealor în mod abuziv au început să construiască o construcție capitală, un depozit”, a declarat Adrian Morui, avocat.

La începutul verii, avocatul a primit un răspuns de la Primăria Chișinău în care se spune că depozitul urmează să fie demolat, în contextul în care a fost ridicat neautorizat. Iar Agenția pentru Supraveghere Tehnică l-a anunțat că firma care ridică depozitul nu are autorizație pentru aceste lucrări.

„Le-au întocmit o prescripție din 15 mai, în care le-au sistat lucrările de construcție până nu capătă o autorizație de construcție pentru cea neautorizată pe care o desfășoară”, a mai adăugat avocatul.

De cealaltă parte, directorul firmei acuzate s-a adresat în instanță. Bărbatul acuză autoritățile municipale că sunt de partea cultului religios și se simte neîndreptățit. Acesta mai spune că nu vrea să aștepte ziua când pietrele de la construcția vecină să vină peste el, așa că vrea să se protejeze prin ridicarea unui dig și depozit.

„Au spart plita, de unde izvorăsc apele. Vine tot mâlul, pietrele de 20 de tone, pe teritoriul meu. Eu sunt nevoit să mă apăr și am autorizație pentru peretele de sprijin. Am dat în judecată Primăria și Inspecția în construcție și pe toți ceilalți care nu ne dau voie să ne dezvoltăm, să luăm măsuri ca să nu cadă pietrele peste oameni”, spune Chiril Chirilov, directorul depozitului.

Reprezentanții direcției municipale Autorizare în Construcție nu ne-au răspuns la telefon pentru a ne oferi un comentariu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării