main logo
439

Conducerea țării a depus flori. Alături continua protestul antiguvernamental

Președintele Parlamentului, premierul și șeful statului au depus în această dimineață, 27 august, flori la monumentul „Maica Îndurerată” de la Complexul memorial „Eternitate”, dar și la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, cu prilejul Zilei Independenței.

Conducerea țării a depus flori. Alături - protestul antiguvernamental

Alături, continua protestul antiguvernamental. Mulțimea fluiera și scanda: „Hoții!”, „Jos mafia!”, „Trădătorii!”. La fața locului au fost dislocați sute de polițiști care au format cordoane vii pentru a izola protestatarii de demnitari, transmite IPN.

Manifestanți i-au huiduit și pe participanții la Parada Portului Popular, care au pornit din Scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” și au defilat pe bulevardul Ștefan cel Mare, iar apoi în Piața Marii Adunări Naționale s-au prins în horă. Pentru astăzi autorităţile au mai planificat un concert festiv dedicat Sărbătorii Naționale „Ziua Independenței Republicii Moldova”, care va avea loc la Palatul Național „Nicolae Sulac”.

După protestul de duminică, organizat de către Mișcarea de Rezistență Națională ACUM, o parte din protestatari au rămas peste noapte lângă monumentul lui Ștefan cel Mare și în Piața Marii Adunări Naționale. Dimineața, poliția le-a cerut manifestanților să-și schimbe temporar locul acțiunii, până la finalizarea evenimentelor oficiale. Pentru că mulțimea a refuzat să se conformeze, oamenii legii au intervenit în forță și au evacuat protestatarii, care scandau: „Noi nu cedăm!”, „Rușine!”, „Jos dictatura!”, „Apărați poporul, nu uzurpatorul!”, „Criminali!”.

Monumentul lui Ștefan cel Mare a fost înconjurat de polițiști, care au format cordoane de-a lungul străzii Bănulescu-Bodoni, pe bulevardul Ștefan cel Mare și în Grădina publică „Ștefan cel Mare”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării